Zaoszczędź miejsce i zachowaj świeżość żywności dzięki Ręcznemu urządzeniu do pakowania próżniowego FoodSaver® VS1199X, które jest idealne do stosowania w małych kuchniach i zabierania ze sobą w podróże.
Ręczne urządzenie do pakowania próżniowego FoodSaver® jest lekkie, kompaktowe i przystosowane do obsługi jednym przyciskiem. Uszczelnianie jest bardzo proste, umieść swoje przekąski lub składniki w pojemniku FoodSaver® Fresh lub w zapinanych torebkach próżniowych, użyj ręcznego urządzenia - i jesteś gotowy na nadchodzący tydzień! Ręczne urządzenie do pakowania próżniowego FoodSaver® wyposażone jest w wygodną stację dokującą, która umożliwia szybkie i łatwe ładowanie.
✔ pojemnikami do przechowywania próżniowego FoodSaver® Fresh 2.0 (możliwość użycia w mikrofalówce/zmywarce; nie przejmują zapachów i są odporne na zarysowania)
✔ zapinanymi torebkami próżniowymi (łatwe zamknięcie, możliwość wielokrotnego użytku).
W komplecie ze stacją dokującą, która zasila urządzenie, zapewniając 100 cykli pakowania próżniowego.
Dane techniczne:
Łatwe, ciche zgrzewanie próżniowe za jednym naciśnięciem
Lekki, kompaktowy
Przystosowany do obsługi jedną ręką
Bezprzewodowa konstrukcja
1 x Ręczne urządzenie do pakowania próżniowego
Stacja ładująca
1 x Pojemnik do przechowywania próżniowego FoodSaver® Fresh 2.0 (1.2l)
10 x Zapinane torebki próżniowe (0.94L)
Instrukcja obsługi
Gwarancja
Zgrzewarka sprawdzi się do pakowania każdego rodzaju żywności – mięs, warzyw, owoców, a nawet zup, sosów i artykułów suchych.
Tak. Zapakowane próżniowo produkty zachowują swoją świeżość i wartości odżywcze nawet do 5x dłużej*. Pakowanie próżniowe chroni żywność przed bakteriami, a do tego pozwoli zachować smak i jakość produktów na dłużej.
Wszystko czego potrzebujesz znajdziesz w zestawie (zgrzewarka próżniowa, folie i woreczki). Zgrzewarka FoodSaver® dzięki kompktowemu rozmiarowi jest wygodna w przechowywaniu.
FoodSaver® pozwala przechowywać żywność o wiele dłużej, w zależności od produktu. Przykładowo zapakowaną tradycyjnie rybę możesz przechowywać w zamrażalniku maksymalnie do 6 miesięcy, w przypadku zapakowanej próżniowo ryby okres przechowywania wydłuża się aż do 2 lat.
* W porównaniu do tradycyjnych metod przechowywania żywności. Porównania zostały oszacowane na podstawie opisów dotyczących przygotowania i przechowywania jedzenia zamieszczonych w instrukcji obsługi FoodSaver®. Dla najlepszych rezultatów mogą być potrzebne dodakowe akcesoria. Niezależne badania National Food Laboratory, 2003. Dane zostały zebrane podczas użytkowania w warunkach domowych. Rezultaty mogą się jednak różnić w zależności od sposobu działania, przechowywania, jakości użytej żywności i rodzaju lodówki.