Nóż do trybowania BONING KOHERSEN Elegance EBONY WOOD 15,2 cm

Profesjonalny nóż do trybowania - przeznaczony do skórowania mięsa i ryb, oddzielania mięsa od kości oraz filetowania. Wykonany z najlepszej jakości afrykańskiego drewna hebanowego oraz stali damasceńskiej. Stworzony z wyjątkową precyzją i dbałością o szczegóły.

Kohersen

Ostrze, które sprosta Twoim oczekiwaniom

Najwyższej jakości nierdzewna stal damasceńska została dopracowana w każdym calu, a dzięki ręcznej obróbce masz pewność, że każde ostrze spełnia wysokie standardy precyzji. Ręczne polerowanie pozwala wydobyć piękny wzór damastu, a ręczne ostrzenie sprawia, że krawędź ostrza osiąga doskonały profil i gładkość.

Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni

Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z afrykańskiego drewna hebanowego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania. Jest ergonomiczna i nie ślizga się. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku. Rdzeń rękojeści stanowi jeden element z ostrzem (typ rękojeści: full tang), a dodatkowo drewniana konstrukcja została wzmocniona nitami, by zapewnić jeszcze większą trwałość i stabilność.

Kohersen
Kohersen

Elegancja w każdym szczególe

Noże z kolekcji Elegance EBONY WOOD to wyjątkowe instrumenty, które zasługują na wyjątkową oprawę, dlatego każdy z nich został umieszczony w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.

Nóż do trybowania (boning knife)

Your Image
1Stal damasceńska
2Długość krawędzi tnącej: 160 mm
3Liczba warstw: 67
4Długość całkowita: 290 mm
5Afrykańskie drewno hebanowe
6Długość rękojeści : 138 mm

Kolekcja Elegance EBONY WOOD

Poznaj kolekcję noży, które dodadzą blasku każdej kuchni i sprawią, że przygotowanie nawet najprostszych posiłków stanie się prawdziwym rytuałem. Niezwykle ostre, dobrze wyważone, wykonane ze stali nierdzewnej o wysokiej twardości, z pięknym wzorem damasceńskim i rękojeścią z afrykańskiego drewna hebanowego. Noże z kolekcji Elegance EBONY WOOD docenią zarówno profesjonalni kucharze, jak i każdy, kto wie, jak ważny dla komfortu jest wybór właściwego narzędzia.

Kohersen

Właściwości

  • Skórowanie mięsa i ryb, oddzielanie mięsa od kości, filetowanie.
  • Rękojeść: Afrykańskie drewno hebanowe
  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Wysoka zawartość węgla zapewnia wyjątkową twardość i trwałość.
  • Mangan zwiększa odporność na uszkodzenia.
  • Zwiększona zawartość chromu i molibdenu zapobiega utlenianiu się i rdzewieniu.
  • Wanad sprawia, że krawędź klingi pozostaje ostra znacznie dłużej niż w przypadku noży z innej stali nierdzewnej. Poprawia również sprężystość stali, co czyni ją bardziej odporną na pęknięcia.

Kohersen

Specyfikacja

  • Długość całkowita: 290 mm
  • Długość rękojeści : 138 mm
  • Długość krawędzi tnącej: 160 mm
  • Szerokość ostrza: 34 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Typ ostrzenia: Szlif dwustronny, symetryczny
  • Liczba warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Waga: 183 g
  • Wzór na ostrzu: Raindrop