Nóż uniwersalny UTILITY KOHERSEN Professional OLIVE WOOD 12,7 cm

Profesjonalny nóż uniwersalny UTILITY KOHERSEN Professional OLIVE WOOD o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczony do precyzyjnego cięcia na drobne kawałki mięsa, ryb, warzyw i owoców. Wykonany z najlepszej jakości włoskiego drewna oliwnego oraz japońskiej stali damasceńskiej. Stworzony z wyjątkową precyzją i dbałością o szczegóły.

Kohersen

Ostrze, które sprosta Twoim oczekiwaniom

Najwyższej jakości japońska stal damasceńska, którą doceniają zawodowi kucharze na całym świecie, została poddana ręcznej obróbce, by dopracować każdy cal ostrza. Ręczne polerowanie pozwala wyeksponować piękny wzór damastu, a ręczne ostrzenie sprawia, że krawędź ostrza osiąga doskonały profil i gładkość.

Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni

Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z włoskiego drewna oliwnego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania. Jest ergonomiczna i nie ślizga się. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku.

Kohersen
Kohersen

Elegancja w każdym szczególe

Noże z kolekcji Professional Olive Wood to doskonale wyważony instrument, który zasługuje na wyjątkową oprawę. Dlatego też każdy z osobna został umieszczony w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.

Nóż uniwersalny (utility knife)

Kohersen
1Stal damasceńska
4Długość całkowita: 255 mm
6Długość rękojeści : 128 mm
2Długość krawędzi tnącej: 135 mm
3Liczba warstw: 49
5Włoskie drewno oliwne

Kolekcja Professional Olive Wood

Poznaj kolekcję profesjonalnych noży kuchennych Kohersen Professional Olive Wood, stworzoną z dbałością i precyzją z najlepszych materiałów: japońskiej stali damasceńskiej i włoskiego drewna oliwnego. W naszych produktach łączymy najnowsze technologie z tradycyjnym rzemiosłem, aby stworzyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenie równowagi - równowagi trwałości i piękna, którą docenią nawet najbardziej wymagający szefowie kuchni i mistrzowie kulinarnych arcydzieł.

Kohersen

Właściwości

  • Wszechstronne zastosowanie, precyzyjne cięcie na drobne kawałki mięsa, ryb, warzyw i owoców
  • Rękojeść: Włoskie drewno oliwne
  • Materiał: Japońska stal damasceńska SRS13
  • Wysoka zawartość węgla zapewnia wyjątkową twardość i trwałość.
  • Mangan zwiększa odporność na uszkodzenia.
  • Zwiększona zawartość chromu i molibdenu zapobiega utlenianiu się i rdzewieniu.
  • Wanad sprawia, że krawędź klingi pozostaje ostra znacznie dłużej niż w przypadku noży z innej stali nierdzewnej. Poprawia również sprężystość stali, co czyni ją bardziej odporną na pęknięcia.

Kohersen

Specyfikacja

  • Długość całkowita: 255 mm
  • Długość rękojeści : 128 mm
  • Długość krawędzi tnącej: 135 mm
  • Szerokość ostrza: 32 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny
  • Liczba warstw: 49
  • Twardość: 63 (+/-1) HRC
  • Waga: 123 g
  • Wzór na ostrzu: Fibres